El candidat a president de l’IEC, Joandomènec Ros, va presentar el seu programa electoral al Ple de l’Institut celebrat l’11 de maig. Joandomènec Ros, catedràtic d’ecologia de la Universitat de Barcelona i actual president en funcions de l’IEC, encapçala l’única candidatura que opta a la Presidència de l’Institut, amb un equip de govern integrat per Jaume de Puig i Mariàngela Vilallonga com a vicepresidents, i Josep Enric Llebot com a secretari general. Ros va presentar una candidatura continuista que es planteja dos objectius fonamentals per al nou mandat: aconseguir que l’IEC torni a dependre orgànicament del Departament de Presidència de la Generalitat ―actualment, depèn del d’Empresa i Coneixement― i tendir a recuperar el sostre de finançament que s’havia assolit abans de la crisi.

En l’àmbit de la recerca, que per a l’Institut és «fonamental», va afirmar que s’impulsaran projectes que singularitzin l’Institut, tant per l’abast com per la importància, i que s’intentarà captar recursos europeus per a dur a terme projectes de recerca de gran abast, i que es treballarà per a donar a conèixer els programes i projectes de recerca de l’IEC a la societat, així com les publicacions.

Pel que fa a l’activitat de l’Institut en tots els territoris de llengua i cultura catalanes, Ros va anunciar la voluntat de crear noves delegacions, preferentment a Andorra i l’Alguer, així com la de consolidar els contactes institucionals amb els governs de les Illes Balears i del País Valencià, i la relació amb els organismes territorials que s’ocupen de la llengua catalana a fi de mantenir i reforçar la unitat lingüística.

Programa de la candidatura encapçalada per Joandomènec Ros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *